неділя, 24 грудня 2017 р.

10 книг із саморозвитку, які потрібно прочитати


Скільки існує різних книг за тематикою, за жанром і т.д., та інколи дуже складно стає з вибором тієї книги, яку саме Вам потрібно прочитати для самовдосконалення та особистісного зростання.
Сьогодні найбільш обговорюваними та популярними в Інтернеті з даного питання є книги:


◾ Нейл Фьоре «Легкий спосіб почати нове життя»
Про що? Ми часто обіцяємо собі привнести щось нове у своє життя — записатися в спортклуб або кинути курити, — але рідко хто дійсно доводить почате до кінця. Прийти до фінішу, вважає американський психолог Нейл Фьоре, нам заважають не тільки звички, а й особливості роботи нашого мозку. Ми любимо відкладати справи, боїмося невідомості — загалом, самі ускладнюємо своє життя. Як позбутися цього «багажу», і вчить книга Фьоре.
 Джеймс Шуровьескі «Мудрість натовпу»
Про що? Ми звикли вживати слово «натовп» в негативному сенсі. У автора книги Джеймса Шуровьескі інша думка. Провівши історичні, економічні та психологічні дослідження, американський журналіст прийшов до висновку: коли ми разом, ми приймаємо більш грамотні рішення. Скажімо, якщо ви рухаєтеся в потоці людей, що залишають стадіон після футбольного матчу, то навряд чи заблукаєте: натовп абсолютно точно виведе вас по правильному шляху. У цій книзі з саморозвитку розібрані й інші приклади, які дозволять по-новому поглянути на соціум і навчать отримувати вигоду з багатьох ситуацій.
◾ Тіна Силіг «Зроби себе сам»
Про що? У своїй книзі Тіна Силіг, професор Стенфордського університету, активно ділиться з читачами секретами підприємництва та новими шляхами до успіху. Але її основна думка зовсім не в тому, що кожному необхідно прагнути у великий бізнес. Зробити себе самому, на думку Тіни, значить пробувати нове, розширювати межі мислення і не думати про себе як про людину, яка не може змінюватися. Автор пропонує нам використовувати будь-який шанс проявити себе і уникати рамок, які нам так охоче ставлять суспільство, керівники або члени сім’ї. Тіна згадує студентську звичку ставити запитання «Чи будуть це питати на іспиті?». І радить ніколи не упускати можливості «бути приголомшливим», тобто дозволити собі проявляти здібності в повну силу.
◾ Кейт Ферацці «Ніколи не їжте поодинці»
Про що? Користуватися особистим знайомством (блатом) при просуванні не так давно вважалося майже аморальним, нас вчили, що важливіше те, що ти робиш, а не з ким ти знайомий. Однак про те, що одне іншому не заважає, а швидше допомагає, згадувалося нечасто. Можна бути професіоналом, але так і залишитися непоміченим; красунею і розумницею, про позитивні якості якої знає обмежена кількість чоловіків; хорошою людиною, якій важко спілкуватися і боротися зі своєю самотністю. Зв’язки і знайомства дійсно вирішують дуже багато чого. Як правильно заводити і підтримувати їх, використовуючи нехитрі навички спілкування, докладно розповідає успішний бізнесмен Кейт Ферацці.
◾ Регіна Бретт «Бог ніколи не моргає»
Про що? У цій книзі з саморозвитку американська журналістка Регіна Бретт, що перемогла онкологічний діагноз, зібрала свій життєвий досвід. І узагальнила його в 50 уроках, слідуючи яким ми можемо стати щасливими. Мабуть, головний з них — вміння жити зараз, не відкладаючи нічого для «особливого випадку» або покладаючись на далеке «зроблю це, коли вийду заміж / зміню роботу / переїду, подорослішаю (потрібне підкреслити)». Зрозуміло, що у Регіни були на це всі підстави — хвороба не полишала їй іншого виходу. Але зробити те ж саме можемо і ми, не чекаючи такого ж імпульсу від долі, який був у автора.
◾ Кен Робінсон «Покликання»
Про що? Покликання, вважають психологи, це зустріч здібностей і пристрасті. Тобто коли «справа, яка дуже подобається» і «справа, яка відмінно виходить», збігаються. Пам’ятаєте фразу Конфуція «Вибери собі справу до душі, і тобі ні дня не доведеться працювати»? Як це зробити, у своїй книзі розповідає Кен Робінсон, провідний експерт в області творчого мислення, освіти та інновацій.
◾ Келлі Макгонігал «Сила волі: як розвинути і зміцнити»
Про що? Від нашої сили волі в буквальному сенсі залежить усе: фізичне здоров’я, фінансовий успіх, кар’єра, відносини з оточуючими — якщо, звичайно, ви не плануєте провести життя невибагливої амеби. Ось тільки розвинути силу волі вдається небагатьом: куди частіше ми здаємося на півдорозі. Як досягти наміченої мети, знає автор книжки, професор Стенфордського університету Келлі Макгонігал (не плутати з «британськими вченими»!). Вона узагальнила результати новітніх досліджень у галузі прикладної психології, додала трохи історії, цікавих фактів і тонкого гумору, в результаті чого і з’явилася ця надзвичайно корисна книжка.
◾ Стів Харві «Роби як жінка, думай як чоловік»
Про що? Стів Харві, провідний суперпопулярної в США передачі про стосунки статей, прямо і детально відповідає в цій книзі на питання, які так давно нас мучать: що насправді думають чоловіки про відносини з жінками? Що ви можете, а чого не повинні вимагати від свого чоловіка? Які п’ять питань потрібно задати чоловікові, щоб зрозуміти, наскільки серйозні його наміри?
◾ Х’ю Вебер «З чувака в батьки»
Про що? Народження дитини — велика подія в житті кожної сімейної пари. І бути до нього готовим потрібно обом батькам. Як правило, у жінок великих проблем з підготовкою (моральної і фізичної), не виникає, а от чоловіки, почувши про двох смужках на тесті, нерідко відчувають себе втраченими. Прийти в себе і зробити перехід від безтурботного життя до батьківства допоможе ця книга. Турботливим дружинам досить залишити її на видному місці, і процес «переродження» буде запущений.

Немає коментарів :

Дописати коментар